Építőipari kivitelezés műszaki ellenőrzéssel

Amikor valaki építkezésbe vágja a fejszéjét nem biztos az, hogy felkészületlenül jó döntést hoz. Igaz ez akkor is ha a fővállalkozó (generálkivitelező) minden terhet átvállal. Majd ő megoldja a tervezéstől az engedélyeztetésen keresztül valamennyi feladatot. Ne bízzunk az ilyen ígéreteknek pláne ha ezt a kivitelezőt nem ismerjük, nem láttuk referencia munkáit stb. De ha láttunk pár referenciát és nem vagyunk szakértők akkor is vegyünk igénybe külső, gyakorlott szakembert.

Egy műszaki ellenőr, aki sok építkezésen vett részt hatalmas segítségünkre lehet. Ő ugyanis a kivitelező felelős műszaki vezetőjével szemben a mi érdekeinket fogja képviselni. Ezzel nem csak időt és későbbi sok-sok kellemetlenséget és bosszúságot spórolhatunk meg. Hanem egy rátermett építési műszaki ellenőr személyében akár rengeteg költséget is megspórolhatunk. Nem beszélve a kivitelező szakemberek sok esetben hozzá nem értéséről, akik képesek akár komoly szerkezeti hibákat is véteni az építkezés során, amely maradandó a legtöbb esetben javíthatatlan kárt okoz.

Egy házat pedig nem egy két évre építtetünk. Itt éljük le életünk egy részét, sokan egész életüket. Nem mindegy tehát az a ház milyen minőségben készül el és mennyit kell majd rákölteni a jövőben. Sőt olyan is van, amikor bizony már csak visszabontással fogadható el az épület,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük